Amerikaans stadje ontslaat geiten als tuinwerkers

Het stadje Salem in de Amerikaanse staat Oregon had onlangs een geweldig idee: ze huurden 75 geiten in zodat ze het onkruid konden opeten dat tussen de planten stond in het park. Zo kon de gemeente besparen op mankracht. Maar volgens The Huffington Post zijn de geiten vijf keer zo duur als gewone tuinmannen.
door
delphine
Leestijd 1 min.

In Salem dachten ze flink wat te besparen door enkele van hun werkmannen de laan uit te sturen en te vervangen door geiten. Maar het tegendeel is bewezen. Een gewone tuinman en een gevangene kunnen het werk verrichten voor 4.245 dollar terwijl het de gemeente al gauw 20.719 dollar kost wanneer de geiten arbeid verrichten. Het eten, drinken en geld voor de veehouder maken dat de prijs enorm stijgt.

Hoewel de geiten enorm geliefd waren bij de buurtbewoners, zorgden ze ook voor geuroverlast. Enkele buurtbewoners klaagden over een verschrikkelijke stank sinds de komst van de geiten. De geur in combinatie met het kostenplaatje zorgde ervoor dat de beesten maar zes weken mochten blijven. De 75 geiten zijn nu werkloos.

Foto: Pixabay