Menselijke arm gevonden op olympisch zeilparcours

Picture taken at the heavily polluted Guanabara Bay, in Rio de Janeiro, Brazil, on June 10, 2015. The Guanabara Bay will be used as the 2016 Olympic sailing venue. AFP PHOTO / VANDERLEI ALMEIDA / AFP / VANDERLEI ALMEIDA

Op het parcours van de olympische en paralympische zeilwedstrijden is een menselijke arm gevonden. Het water in de baai van Guanabara, waar Evi Van Acker in moet ploeteren, is zo sterk vervuild dat het een risico vormt voor de gezondheid van de atleten.

Een man die anoniem wenst te blijven, bezorgde de foto’s van de drijvende arm aan de Braziliaanse krant O Globo. Op het beeld was duidelijk een losgerukte menselijke arm te zien, omringd door dode vissen een soort van schuim. Die leverde ook nog foto’s van dode honden en allerhande gedumpt afval dat in de baai drijft.

Volgens insiders zou de baai van Guanabara onder andere dienen als dumpplaats voor mensen die omgebracht werden door de Braziliaanse maffia. Er werd al herhaaldelijk melding gemaakt van drijvende lichamen in het olympische water.

Vorig jaar belandde de Duitse zeiler Erik Heil nog in het ziekenhuis nadat hij in het water ging zeilen. Hij liep meerdere infecties op over zijn hele lichaam en werd enkele keren geopereerd. Toen beloofde de voorzitter van het Braziliaans Olympisch Comité dat het water proper zal zijn tegen de Olympische Spelen.

Foto: Belga