Trein in Ruisbroek vermoedelijk vier keer geraakt door luchtdrukwapen

An empty space built for the future RER-GEN pictured next to the current railroad track in Genval railway station, Thursday 04 February 2016. The GEN-RER Network is a rapid transit system under construction that will improve the mobility to the Brussels region. BELGA PHOTO BENOIT DOPPAGNE

In het station van Ruisbroek is woensdagavond rond 19 uur een trein beschoten. Uit de eerste vaststellingen van de politie blijkt dat de trein vier inslagen vertoont. Waarschijnlijk werd er geschoten met luchtdrukwapen, geen vuurwapen. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde.

Het incident gebeurde rond 18u55. De trein reed tussen Leuven en ’s Gravenbrakel, en werd geraakt met projectielen vanop het perron van het station van Ruisbroek.

“Er werden vier inslagen vastgesteld op de trein”, zegt parketwoordvoerster Carol Vercarre. “Eén in een ruit die verbrijzeld werd door de inslag, een in een deur en twee verderop in het rijtuig.” De inslagen leken niet bijzonder groot, zodat de politie vermoedt dat er werd geschoten met een luchtdrukwapen en niet met een vuurwapen. “Aangezien er geen projectielen gevonden zijn, kan de ballistisch deskundige dit echter niet met zekerheid bevestigen.” Van de daders is voorlopig geen spoor.

Geen gewonden

Er vielen geen gewonden. Wel was één iemand die aan het verbrijzelde raam zat in shock. De trein reed na het incident door naar het station van Halle, waar alle 160 passagiers geëvacueerd werden.