Politie rijdt hond opzettelijk dood

Politieagenten van de Britse plaats Conwy hebben zich de woede van heel wat dierenliefhebbers op de hals gehaald nadat ze bewust een hond hebben overreden. De onfortuinlijke viervoeter was de snelweg in Wales opgelopen, maar omdat de agenten het dier niet te pakken kregen, konden ze niets anders doen dan de hond doodrijden. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

In eerste instantie probeerden de agenten de hond te vangen, maar het dier beet van zich af en kon ontsnappen. "Ook andere manieren om het dier te vangen of te doden zijn overwogen, maar die leverden te veel gevaar op voor de bestuurders op de snelweg", zegt commissaris Darren Wareing. "De enige veilige optie was om de hond aan te rijden met een hoge snelheid zodat hij zonder lijden zou overlijden.”

Volgens The Telegraph hebben de agenten die het dier doodreden ook zelf honden. "Het was voor hen helemaal geen gemakkelijke keuze om de hond op deze manier om te brengen."

Op sociale media wordt er furieus gereageerd. Mensen vragen zich luidop af waarom het dier niet is neergeschoten met een verdovingsgeweer. Ook wordt er geopperd dat de snelweg gewoon afgesloten had moeten worden.