Man bekent overval met waterpistool

Een Fransman mocht zich met het schaamrood op de wangen verantwoorden voor een gewapende overval op een kruidenierszaak. Om de uitbater angst in te boezemen, gebruikte de dader een waterpistool. Het is dan ook geen verrassing dat de bandiet redelijk beschonken was tijdens zijn misdadige avonturen. 

De feiten dateren van 18 februari. Hij had zin in nog een glaasje alcohol en vond er niets beter op dan een overval te plegen. Om zijn eis extra kracht bij te zetten, gebruikte hij een waterpistool. De bedreigde kruidenier was echter niet onder de indruk van het stuk speelgoed en verwittigde de politie.

“Alcohol is het sleutelwoord in dit dossier”, merkte de advocaat van de beklaagde op. Nog volgens de raadsman ging de beklaagde aan het drinken omdat hij de dood van zijn zus maar niet kon verwerken.

“Ik ben een beetje verdronken in de alcohol”, gaf de bandiet toe. “Maar voortaan wil ik me laten behandelen.” Uiteindelijk veroordeelde de rechter hem tot vijf maanden voorwaardelijk.  De overvaller moet psychologische hulp en werk zoeken.

Archieffoto AFP / P. Porciuncula