Broer en zus riskeren celstraf voor teisteren van buurt

Naast Luc en Laurette De Vos wil je wellicht liever niet wonen. Zij zorgen al meer dan 50 jaar voor enorme overlast in hun wijk. De buren startten een rechtszaak tegen hen en die ging gisteren van start, dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Luc en zijn zus Laurette leven op gespannen voet met hun buren in de Dorpsstraat in Sint-Michiels. De spanningen begonnen toen hun vader stierf. In de rechtszaal verklaarde Luc dat zijn vader het leven liet door de stress van zijn buren. “Wij zijn hier de slachtoffers”, brullen de twee even later in koor.

Het is een pose die ze al decennialang aannemen. Zo worden ze aangeklaagd voor roepen, schelden, pesten en het bedreigen van hun buren. De amokmakers zouden iedereen die zich in de buurt van hun huis begeeft de huid vol schelden. Enkele buurtbewoners getuigen in de rechtszaal. Een 75-jarige vrouw vertelt dat ze al herhaaldelijk voor “hoer” werd uitgemaakt.

En daar stopt het niet bij. Het duo zou glasscherven in de tuinen van omwonenden gooien, ongeacht of er kinderen spelen of niet. ’s Ochtends kloppen Luc en Laurette op de muren zodat hun naaste buren gewekt worden. Enkele buurtbewoners verhuisden al om van de overlast af te zijn.

Luc en Laurette De Vos riskeren 18 maanden cel. Op 22 maart wordt het vonnis uitgesproken.