Samsung revolutioneert filmen met de Gear 360

Langzaam maar zeker treedt virtual reality op de voorgrond. Ontwikkelingen als de Gear VR van Samsung tonen aan dat je een virtuele wereld kan ontdekken met een hoogtechnologische bril. De volgende stap is uiteraard dat je zelf virtual reality content kan creëren. Dankzij Samsung is ook dat nu mogelijk.

De Koreaanse techgigant pakte dit weekend uit met de innovatieve Gear 360. Dat is een 360-gradencamera waarmee het mogelijk is om reizen, evenementen, extreme sports enzovoort vast te leggen vanuit een zeer persoonlijk perspectief. Alles wat zich rondom de lens afspeelt, wordt opgenomen. Nadien kunnen kijkers zich volledig onderdompelen in de video met de Gear VR.

Om een geloofwaardige immersie te vormen, heb je kwalitatieve beelden nodig. Dat is voor de Gear 360 geen enkel probleem. De camera is uitgerust met twee dual fisheye-lenzen, die allebei beschikken over 15 megapixelbeeldsensoren. Dat stelt gebruikers in staat om video’s te creëren in hoge resolutie (3840×1920). Bovendien maakt de Bright Lens F2.0 het mogelijk om steeds HD-video’s te maken, zelfs wanneer er weinig omgevingslicht is.

De Gear 360 kan daarnaast synchroniseren met smartphones van Samsung, om de opnames in real-time te bekijken. Het gefilmde materiaal verschijnt zo automatisch op de smartphone, waarna gebruikers het onmiddelijk kunnen delen op social media.

Samsung Gear 360_2

De Gear 360 is compatibel met een selectie van Samsung smartphones, waaronder de pas gelanceerde Galaxy S7 en S7 edge, de Galaxy S6, S6+ en S6 edge. De Gear 360 zal beschikbaar zijn vanaf het tweede kwartaal van 2016.