Weense man beboet voor luide boer

Het internationale adviesbureau Mercer bekroonde Wenen onlangs tot de meest leefbare stad, maar een boertje laten op straat is er blijkbaar not done. Een bewoner moet er immers zeventig euro betalen na een luide oprisping in de buurt van de politie.

Na een kebab met iets teveel ui moest Edin Mehic een boer laten. Dat deed hij net iets te luid en kort daarna voelde hij de hand van een politieagent op zijn schouder. Die beweerde dat de oprisping van Mehic een inbreuk was op de openbare zeden. De lange discussie die het duo had, haalde weinig uit, want enkele dagen later kreeg Mehic een boete van zeventig euro in de bus.

Ich möchte euch eine Geschichte erzählen. Sie heißt: "Mein Tag am Wiener Praterstern"Ein Ort vieler kleiner und…

Posted by Edin Mehic on Thursday, 18 February 2016

Mehic deelde de boete op Facebook en liet ook meteen weten dat hij van plan is de geldboete aan te vechten. Een woordvoerder van de Weense politie bevestigde het opmerkelijk verhaal bovendien aan de Britse krant The Guardian.

Ondanks dat het het voorval zich een tijdje geleden voordeed, resoneert de boer nog steeds in Wenen. Zo zouden een honderdtal mensen van plan zijn om zaterdag een flashmob, inclusief luide boer, te organiseren op de plaats van het misdrijf.