Ronan Keating verkoopt slechts 203 albums in Ierland

Irish singer Ronan Keating performs at the National Olympic stadium in Phnom Penh, 09 May 2007. Keating, who is playing Cambodia's first major international concert as part of a one-week Asian tour which also included performances in Bangkok and Taipei, said he hoped his performance would put the impoverished country in the tourist spotlight. AFP PHOTO/ TANG CHHIN SOTHY / AFP / TANG CHHIN SOTHY

Op 12 februari lag het nieuwste album van Ronan Keating in de Ierse winkelrekken. Opvallend is dat ‘Time of My Life’ slechts 145 keer over de toonbank ging in de eerste week na de release. De Ierse zanger doet het dus niet meer zo goed in eigen land.

Bij die 145 verkopen moeten nog wel de 58 betaalde downloads en 4 streams bijgeteld worden. Dat brengt het verkoopsaantal op 203, maar het verandert weinig aan de bittere ernst voor de 38-jarige zanger. Het album prijkt dan weer wel op de derde plek in de Album Top 10 in Engeland. Life is a rollercoaster, en dat ondervindt hij nu zelf.

Het duurde een jaar om de liedjes te schrijven en ze op de plaat te krijgen. Het album is een reflectie van de zanger en van het zelfvertrouwen dat hij herwonnen heeft. ‘Time of My Life’ is geïnspireerd op zijn vrouw.

Binnenkort begint Ronan Keating aan een tour waarin hij zijn tiende album promoot. Benieuwd of het verkoopscijfer in de hoogte zal schieten.