Chocolade houdt je brein scherp

Goed nieuws voor zoetekauwen. Australische wetenschappers hebben ontdekt dat chocolade veel meer is dan een zoete zonde. Mensen die af en toe van deze favoriete snack snoepen, hebben ook betere cognitieve vaardigheden. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Om na te gaan of chocolade een positief effect heeft op het denkvermogen, lieten onderzoekers van de universiteit van Zuid-Australië bijna 1.000 deelnemers een enquête invullen. Daarbij werd gepolst naar hoe vaak ze vlees, rijst, pasta, fruit, groenten, chocolade en andere snacks verorberen of water, koffie en alcohol drinken. Daarna moesten de proefpersonen verschillende testen uitvoeren om de cognitieve vaardigheden te checken.

Wat blijkt? Mensen die geregeld chocolade eten, scoren ook beter op de testen. De wetenschappers vermoeden dat deze aangename bevinding te danken is aan flavonoïden. Vooral pure chocolade zit bomvol met deze antioxidanten. Eerdere studies hebben al aangetoond dat flavanoïden cognitieve functies verbeteren en dat ze een gunstig effect hebben op de bloedvaten en het libido.