Hoofdinspecteur, baas van de wijkpost in Beaumont

door
Joris
Leestijd 2 min.

Wat doe je?

Ik beheer een team van zes personen. Wij beheren de verschillende administratieve en gerechtelijke problemen die wij tegenkomen in onze gemeente en proberen een oplossing te vinden. Wij omkaderen tevens de verschillende lokale manifestaties en we waken over de verkeersveiligheid.

Het traject dat aan deze functie voorafgaat.

Ik ben begonnen bij de rijkswacht in 1997. Na verschillende overplaatsingen binnen de rijkswacht en, na de hervorming van 2001 bij de geïntegreerde politie, heb ik deelgenomen aan de promotieproeven om toe te treden tot het middenkader. Ik was geslaagd en heb in 2005 de opleiding aangevat in de politieschool van Jurbeke. Op het einde van mijn opleiding heb ik met succes gesolliciteerd voor adjunct-chef bij de wijkpost van Beaumont. Iets later ben ik baas van de wijkpost geworden. Deze functie oefen ik nog steeds uit. Ongeveer een jaar geleden heb ik ook de kans gekregen om deel uit te maken van het team van lokale luchtbegeleiders van het gerechtelijke arrondissement Charleroi. Sindsdien neem ik deel aan steunmissies in gans het arrondissement aan boord van de politiehelikopter.

Wat spreekt je het meeste aan in je functie?

Het personeelsbeheer en het feit dat ik veel autonomie krijg om de verschillende dagdagelijkse problemen te regelen. Dankzij mijn functie heb ik veel verrijkende contacten, zowel met interne als externe partners.

Waar zie jij je binnen 5 jaar?

Momenteel zie ik geen reden tot veranderen. Zonder grote veranderingen in de interne organisatie van onze zone zal ik nog steeds op dezelfde plaats zijn.

Kom op 05 maart 2016 naar onze infodag die plaatsvindt in alle politiescholen. Informatie en inschrijving via jobpol.be

Wie? Christophe Stiers

Leeftijd? 40

Diploma? Hoger middelbaar

Functie? Hoofdinspecteur, baas van de wijkpost in Beaumont