Justin Bieber wil nieuw aapje

NEW YORK, NY - NOVEMBER 18: Justin Bieber performs on NBC's "Today" at NBC's TODAY Show on November 18, 2015 in New York. Noam Galai/Getty Images/AFP

Nadat popster Justin Bieber enkele jaren geleden zijn beroemde aapje Mally verwaarloosde en achterliet op een luchthaven in Duitsland, heeft hij aan de Amerikaanse website TMZ verklaart dat hij een nieuw aapje wil. De dierenorganisaties zijn woedend.

“Apen zijn cool en daarom wil ik er nog eentje”, aldus Justin Bieber aan TMZ. “Het enige waar ik op moet letten is dat hij niet het huis uit kan. En dat ik hem niet meeneem naar Duitsland.”

In 2013 nam de douane Justins aapje Mally in beslag op de luchthaven omdat hij er niet de juiste papieren voor had. Ze brachten Mally toen naar een dierenpark in de buurt, waar de verzorgers het aapje omschreven als bang en verwaarloosd door zijn baasje. Mally’s tripje naar het dierenpark kostte Bieber zo’n 11.000 dollar. Mally is nu aan de betere hand.

Mally
Mally

Maar Bieber heeft duidelijk zijn lesje nog niet geleerd en wil opnieuw een aapje kopen. De North American Primate Sanctuary Alliance is furieus en wil Bieber waarschuwen. Het is gevaarlijk voor hem en voor zijn aapje. Bovendien vinden ze dat een ster van zijn kaliber niet zo’n slecht voorbeeld mag stellen. De NAPSA richt zich direct tot Justin Bieber: “Herhaal dit dwaze taferaal niet nog een keer, alsjeblief.”