Buurtbewoner strooit punaises in de strijd tegen hondenpoep

In het Noord-Hollandse Breezand zijn de dorpelingen het grondig beu dat er overal hondenpoep ligt. Een boze inwoner vond er niets beters op dan alle grasveldjes vol te strooien met punaises.
door
delphine
Leestijd 1 min.

Het dorpje is al enkele dagen in de ban van de 'punaisegooier'. De grasveldjes waar honden worden uitgelaten, liggen sinds kort volgestrooid met punaises. Sommige buren zijn woedend, anderen kunnen de dader nog begrijpen. “Niet alleen de grasvelden, maar ook de bermen en stoepen liggen vol met poep. Dan krijg je dit soort acties natuurlijk”, getuigde een inwoner van Breezand.

Toch roept de actie ook minder begripvolle reacties op. “Dit is pure dierenmishandeling. Stel dat zo'n dier erin trapt”, vertelde dan weer iemand anders. De wijkagent reageerde op Twitter dat hij het ongenoegen van de dorpelingen begreep. Daarom worden er binnenkort ook speciale hondenpoepbakken geplaatst om het probleem binnen de perken te houden.

Buurtbewoner gooit punaises op grasveld ivm overlast hondenpoep. Buurt terecht verontwaardigd/boos. Collega's bemiddeld in conflict.

— @POL_mjaSmit (@POL_mjaSmit) February 16, 2016