God verlaat Twitter

Twitter maakt momenteel een heuse exodus mee. Nadat Stephen Fry eerder deze week de socialnetwerksite achter zich liet, besloot God ook om er de brui aan te geven.

@TheTweetOfGod is een populair account op Twitter, met maar liefst 2,2 miljoen volgelingen. Komedieschrijver David Javerbaum zette het account op poten in 2010. Sindsdien twitterde hij erop los over religie, voetbal, natuurrampen, overlijdens … De meningen van ‘God’ waren progressief, maar teleurstelling in de mensheid was nooit ver weg.

Zondag hackte iemand het account van God, waarna een oproep om voor Donald Trump te stemmen en obscene en beledigende boodschappen volgden. Aan The Frame liet Javerbaum weten dat hij al een tijdje nadacht over een vertrek van Twitter. De inbraak op zijn account was de druppel die de emmer deed overlopen.

Het account staat nog steeds online, maar er zijn slechts twee van de 10.000 tweets zichtbaar: het woord Justice (gerechtigheid) voor het overlijden van Antonin Scalia, de ultraconservatieve rechter van het hooggerechtshof van de Verenigde Staten en een recensie van ‘An Act of God’, het theaterstuk gebaseerd op een tweet van God.

Wie de Heer zoekt op de sociale media kan nog steeds terecht op Facebook, waar God nog steeds actief is.

Posted by God on Tuesday, 16 February 2016