Onbekende Zweedse lijkt als twee druppels water op Adele

Singer Adele arrives on the red carpet during the 58th Annual Grammy Music Awards in Los Angeles February 15, 2016. AFP PHOTO/ Valerie MACON / AFP / VALERIE MACON

Op Instagram zijn foto’s opgedoken van een meisje die als twee druppels water lijkt op de Britse zangeres Adele. Het gaat om een 22-jarige Zweedse, die haar lot als lookalike ondertussen helemaal omarmd heeft.

Het meisje in kwestie heet Ellinor Hellberg. Op haar Instragram-account zijn een heleboel foto’s te zien waarop ze haar uiterste best doet om zo hard mogelijk op Adele te lijken, wat behoorlijk goed lukt. Oordeel zelf maar:

Aanvankelijk was Ellinor zich naar eigen zeggen niet echt bewust van de treffende gelijkenis tussen haar en de ‘Hello’-zangeres, maar toen de reacties op haar foto’s bleven binnenstromen begon ze er de voordelen van in te zien. Haar account telt ondertussen al meer dan 7.000 volgers, die ze regelmatig trakteert op nieuwe foto’s waarop ze Adele’s stijl nabootst.

Ellinor krijgt ook regelmatig berichten van Adele-fans. “Sommige onder hen willen dat ik naar hun covers luister”, vertelt ze aan de Britse tabloid Daily Mail. “Dat vind ik best leuk.” Zelf zingt de dubbelgangster ook, al durft ze daar niet meer naar buiten te treden. “Het valt niet te vergelijken met wat Adele kan”, besluit ze.