Deense redt Nigeriaans jongetje van hongerdood

Dit Nigeriaans jongetje is amper twee jaar en werd door zijn familie in de steek gelaten. Zijn ouders dachten dat hij behekst was en lieten hem daarom naakt achter. Gelukkig vond de Deense Anje Ringgren Loven hem en hielp ze het jongetje erbovenop.

De Deense Anna Ringgren Loven doet aan ontwikkelingshulp in Nigeria. Drie jaar geleden richtte ze de African Children’s Aid Education and Development Foundation op. Ze trof een jongetje aan dat al acht maanden op de dool was, naakt en helemaal uitgemergeld. Ze wikkelde hem in een deken en bracht hem naar het dichtsbijzijnde ziekenhuis.

Posted by DINNødhjælp – deres overlevelse on Sunday, 31 January 2016

Posted by DINNødhjælp – deres overlevelse on Sunday, 31 January 2016

Posted by DINNødhjælp – deres overlevelse on Sunday, 31 January 2016

Loven gaf hem de terechte naam Hope. De tweejarige heeft zich acht maanden lang gevoed met wat voorbijgangers in de vuilbak gooiden. Veel van dat eten was al beschimmeld waardoor Hope last had van wormen.

Dankzij de reddende engel Loven is Hope nu aan de betere hand. “Duizende kinderen worden zo achtergelaten omdat hun ouders denken dat ze behekst zijn. Ik heb zo al veel kinderen zien afzien en sterven”,Bekijk hier de Facebookpagina van Loven aldus Loven.

Posted by DINNødhjælp – deres overlevelse on Monday, 1 February 2016