Ringing Bells lanceert smartphone voor 7 dollar

A picture taken on February 15, 2016 in Paris shows a person watching on a smartphone a replay of a live video recorded on February 13, 2016 by Paris Saint-Germain's defender Serge Aurier and a friend with the online app Periscope. Paris Saint-Germain have suspended on February 15, 2016 defender Serge Aurier after he insulted coach Laurent Blanc and many of his team-mates in this video. The Periscope app allows people to broadcast live videos via their smartphones, which Aurier did as his friend, who was smoking a shisha pipe, asked him questions posed by fans. / AFP / LIONEL BONAVENTURE

In India wordt morgen de goedkoopste smartphone ter wereld voorgesteld. Het mobieltje zou 7 dollar kosten, wat ongeveer 6,30 euro is. 

Het is producent Ringing Bells die met het goedkope toestel op de proppen komt. Het bedrijf is gevestigd in Noida (India) en vervaardigde al een smartphone. Met de prijs van hun nieuwste mobieltje valt moeilijk te concurreren. Het toestel heet ‘Freedom 251’ en is vanaf morgen te koop.

De gsm zal gemaakt worden in India. Ringing Bells zegt de onderdelen te importeren, maar het zullen lokale arbeiders zijn die de onderdelen in elkaar zetten. Dat werd afgesproken met de overheid om om diens campagne ‘Make in India’ te steunen. Daardoor kan de fabrikant op steun rekenen van de overheid.

Kritiek

De goedkope smartphone betekent ook een stap vooruit voor de communicatie. De gsm zal door meer mensen aangekocht kunnen worden door de lage prijs. Daardoor zullen meer mensen een smartphone op zak hebben en dus bereikbaar zijn.

Maar er komt ook heel wat kritiek op het goedkope toestel. Zo wordt er gezegd dat het bedrijf beter zou investeren in duurzame telefoons in plaats van dingen die waarschijnlijk snel kapot zullen gaan. Ook rijzen er vragen bij de productie. Zo zal er ongetwijfeld een enorme vraag zijn naar het goedkoopste toestel ter wereld, en het is volgens sommigen niet zeker of het bedrijf de wereldwijde vraag zal kunnen beantwoorden.