Poll: In China krijgen vrouwen betaald verlof tijdens menstruatie, hier ook?

young african nurse comforting female patient in doctor's office

Betaald verlof tijdens de menstruatie, het is de droom van iedere vrouw. Terwijl dames in Westerse landen met pijnlijke krampen en op hol geslagen hormonen zichzelf naar de werkvloer sleuren, hebben ze in Azië recht op enkele vrije dagen als ze ongesteld zijn. 

Sinds deze week hebben vrouwen in de Chinese provincie Anhui het recht op één of twee dagen betaald verlof, op voorwaarde dat ze een doktersbriefje aan de werkgever geven. Dat meldt CNN.

Het klinkt misschien als een volslagen onzinnig idee, maar menstruatieverlof bestaat al langer in de Chinese provincies Shanxi en Hubei. Ook in andere landen in Azië, zoals Japan, Indonesië, Zuid-Korea en Taiwan kunnen vrouwen thuisblijven als ze last hebben van hun maandstonden.

Geschenk uit de hemel 

Deze nieuwe wet komt voor veel Chinese vrouwen als een geschenk uit de wereld vallen, en ook over de hele wereld zou de maatregel heel wat dames ten goede komen. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat wereldwijd ongeveer 10% van de vrouwen met menstruatiepijn kampt die zo hevig is dat de gezondheid en dagelijkse prestaties er onder lijden. Slechts 25% gaat dan weer zonder kwaaltjes of pijn door de gevreesde maandelijkse periode.

[polldaddy poll=”9311956″]