Dit herken je vast als single dertiger

Copies of British author Helen Fielding's book 'Bridget Jones: Mad About The Boy' are seen at a book signing in central London, on October 10, 2013. AFP PHOTO / BEN STANSALL / AFP / BEN STANSALL

Oma vraagt al jaren achter een kleinkind, papa is er zeker van dat je het toch stiekem met iemand doet en je broer knipoogt heimelijk wanneer je een sms krijgt. Maar je krijgt hen niet duidelijk uitgelegd dat als je single bent, er even niet genoeg vis in de zee zit. Als single dertiger zal je deze situaties wel herkennen.  

Op feestjes hangt iedereen aan jouw lippen
Omdat je single bent, heb je nog dates met verschillende mensen. En die spannende verhalen zijn eens zo interessant voor iedereen die al jaren op dezelfde partner kijkt. Hoe liep die date met die sensuele astronaut nu weer af ?

Iemand ‘gewoon’ tegenkomen zit er niet meer in volgens jou
Nee, prince charming zal niet opduiken tussen de diepvriezers van de plaatselijke Delhaize. Je zal moeite moeten doen om hem tegen te komen. Daarom schreef je je stiekem in op Tinder en Twoo.

Je hebt meer tijd dan je vrienden
Geen vaste date night, geen twee familiebezoekjes op zondag, ook geen schoonbroer die 27 wordt komende donderdag. Je hebt meer tijd en die kan je ongegeneerd in jezelf investeren. Avondje sauna of een afmattende sessie in de fitness? Het kan allemaal!

Je kiest voor een stabiele relatie
Opeens verkies je niet meer de mannen die drie dagen per week naar concerten gaan en wanneer een man vertelt dat hij al veel heeft kunnen reizen, ben je stiekem blij dat hij gewoon voor de rest van zijn leven bij jou in de zetel kan zitten. Daarom werd het niets met die sensuele astronaut!

Haar op gekke plekken
Je hoeft niet elke dag je benen te waxen en je wenkbrauwen te epileren. Of de lady parts. Of je armhaar. Of dat op je tenen. Alles mag ongestoord groeien. Je vindt het zelfs nog fascinerend.