Gezonde voeding voor de allerkleinsten!

Gezond eten is belangrijk voor iedereen, maar zeker voor de allerkleinsten onder ons. Ze laten meesmullen van jouw heilzame sapjes met boerenkool of je verse salades met noten is echter niet het beste idee. Baby’s kunnen vaste voeding namelijk nog niet doorslikken en hun spijsverteringsstelsel moet zich nog ontwikkelen. Zachte papjes van groenten of fruit zijn dan ook ideaal voor deze kleine spruiten. Bovendien zijn ze eenvoudig zelf klaar te maken, zodat jij ook exact weet wat erin zit. Hou onderstaande receptjes dus zeker bij voor als je ooit een hongerige babymond moet voeden!

De klassieker – een fruitpapje van appel, banaan en sinaasappel

Wat heb je nodig?

  • 1 appel
  • 1 banaan
  • 1 sinaasappel

Aan de slag

Schil een halve appel, pel een banaan en pers het sap uit een halve sinaasappel. Rasp vervolgens de halve appel, plet de banaan en meng het fruit tot een papje. Voeg ten slotte het sinaasappelsap toe, maar let op dat het geheel niet te vloeibaar wordt.

TIP: Als je aan de slag gaat met ander fruit, kies dan voor zacht, rijp seizoensfruit.

LIDL_Fruitpap

Happy veggie – een groentepapje van wortel en courgette

Wat heb je nodig?

  • 100 g courgette
  • 50 g wortel
  • plantaardige olie

Aan de slag

Schil de wortel en de courgette. Verwijder ook de zachte kern uit de courgette. Kook de groenten in water tot ze volledig gaar zijn en mix ze vervolgens in een blender. Om het geheel iets smeuïger te maken, kan je een koffielepeltje plantaardige olie toevoegen.

TIP: Groentepapjes voor jonge baby’s maak je best op basis van licht verteerbare groenten, zoals wortel, bloemkool, spinazie of tomaat zonder vel.

LIDL_Groentepap