Wetenschapper waarschuwt: zo’n 750.000 Tinderaars hebben schaamluis

Online daten via Tinder brengt heel wat risico’s met zich mee. Je kan aangesproken worden door enge kerels met vreemde openingszinnen of tijdens je date lijkt de persoon in de verste verte niet op de foto’s. Maar nu blijkt dat je via de datingapp ook vieze kwaaltjes kunt oplopen, want zo’n 750.000 Tinderaars kampen met schaamluis. 

Professor Cameron Webb van de University of Sydney beweert dat minstens 750.000 fervente Tinderaars last hebben van het vervelende ongemak. Voor die uitspraak baseert hij zich op cijfers over de wereldpopulatie. Zo’n 1 tot 2% zou namelijk kampen met flinke jeuk down there.

“Het gaat dan vooral om volwassenen, mannen en mannen die seks hebben met andere mannen”, vertelt hij aan The Conversation. Omdat deze groepen goed vertegenwoordigd zijn op Tinder, concludeert hij dat dating apps geteisterd worden door schaamluisdragers.

Bij heel wat mensen leeft het idee dat de vervelende insecten vanzelf zouden uitsterven door de Brazilian wax-trend, waarbij al het schaamhaar wordt verwijderd. Maar volgens Webb is dit pure nonsens, en zullen de zespotige beestjes nog wel een tijdje aanwezig blijven.

De volgende keer dat je met een Tinderdate de lakens wil delen, kijk je dus maar beter uit je doppen.