Kanye West smeekt Zuckerberg om hulp voor miljoenenschuld

NEW YORK, NY - FEBRUARY 11: Kanye West performs during Kanye West Yeezy Season 3 on February 11, 2016 in New York City. Dimitrios Kambouris/Getty Images for Yeezy Season 3/AFP

Kanye West kampt met een schuld van 53 miljoen euro, zo onthulde hij op Twitter. Nu slaakt de rapper ook een bedenkelijke noodkreet aan het adres van Mark Zuckerberg, één van de rijkste mensen op aarde.

Hoe de succesvolle muzikant – die zichzelf ‘Disney van de huidige generatie’ en ‘de beste levende artiest en beste artiest allertijden’ – erin slaagt zich zo diep in de schulden te werken, blijft vooralsnog een raadsel. Volgens diverse Amerikaanse media zou het komen doordat West veel verlies heeft geleden met zijn eigen kledinglijn Yeezy.

Om zijn miljoenenschuld in te lossen, roept West de hulp in van Facebook-topman Mark Zuckerberg. “Mark, ik vraag je publiekelijk om hulp”, zo schrijft hij op Twitter. “Je houdt van hiphop. Je houdt van mijn kunst. Je ziet dat ik bijna geen adem kan halen maar toch speel je mijn album af. Een van de coolste dingen die je kunt doen is mij nu helpen.” De zanger vraagt zijn fans zelfs om Zuckerberg te overhalen. Die heeft voorlopig nog niet gereageerd.

Foto AFP / D. Kambouris