Geïsoleerd dorp zonder kapper is wanhopig

A customer gets his beard trimmed at the barber shop "Barbearia Campos", open since 1886, in Lisbon on July 16, 2013. AFP PHOTO/ PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP / PATRICIA DE MELO MOREIRA

Gezocht: een kapper die tegen temperaturen van -50° C kan en die het niet erg vindt om haren te kappen die al jaren amateuristisch geknipt werden. Wie zich geroepen voelt, kan zich melden in het Canadese dorpje Norman Wells, want daar zijn ze hopeloos op zoek naar een kapper.

Met 800 wonen ze in het kleine geïsoleerde dorpje. Twee jaar geleden zagen ze de laatste kapper vertrekken en sindsdien is iedereen er op zichzelf aangewezen. Een tondeuse lijkt een schaars goed te zijn in Norman Wells. Daarom zochten de bewoners hun toevlucht in scheermachines voor schapenvacht of lieten ze maar gewoon hun haren groeien.

Even naar het volgende dorpje rijden voor een knipbeurt zit er niet in voor de bewoners van het Canadese dorpje. Om in een volgend dorp te komen, moeten ze zeventien uur rijden of zelfs een vliegtuig nemen. De afgelegen locatie van het dorpje is een van de redenen waarom de toevloed van kappers uitblijft. Ook het feit dat de winkels soms bijna leeg zijn en de inwoners dan maar moeten wachten op nieuwe leveringen, maakt het dorpje er niet aantrekkelijker op. Maar wie dat niet erg vindt, zal er met open armen ontvangen worden.