Dikketruiendag gaat internationaal

Naar jaarlijkse gewoonte is het vandaag Dikketruiendag. Je draagt dus vandaag beter een extra trui op school of op het werk, want de verwarming staat overaal een graadje minder. Op deze manier kunnen we 7% aan uitstoot- en broeikasgassen besparen. Dikkentruiendag breidt uit: overtuig een buitenlandse partner en win mooie prijzen.
door
delphine
Leestijd 1 min.

Vandaag zijn we toe aan de 12de editie van Dikketruiendag, die georganiseerd wordt door het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie van de Vlaamse Overheid. Scholen, bedrijven, organisaties en en gemeenten zetten vandaag de verwarming wat minder ten voordele van het milieu. Onderzoek toont immers aan dat we dat graadje perfect kunnen compenseren door ons wat warmer aan te kleden, zonder dat we aan comfort moeten inboeten. Een grote besparing maar een kleine investering.

‘Ons engagement kent geen grenzen'

Dikketruiendag kent elk jaar een ander thema. Onder het motto ‘ons engagement kent geen grenzen' is het de bedoeling dat we niet alleen op Vlaams grondgebied blijven besparen op CO2-uitstoot, maar onze goede voornemens ook te verspreiden naar het buitenland. De bedoeling is om een buitenlandse partner aan te spreken en hem warm te maken voor ‘Dikketruienmaand', want zij moeten gedurende een maand de verwarming lager zetten. Bedenk een internationale actie met je school, bedrijf of organisatie en maak kans op mooie prijzen.

A photo posted by Metro België (@metrobelgie) on