Van meisje met obesitas naar bikinimodel

Van een indrukwekkende transformatie gesproken: de obese Conner Rensch werd zo hard gepest met haar gewicht, dat ze besloot om ettelijke kilo's kwijt te spelen. En met succes, want ze heeft het tot bikinimodel geschopt. "Ik ben trots op mijn striemen, zij vertellen mijn levensverhaal", aldus de 26-jarige Amerikaanse. 
door
Liesbeth
Leestijd 3 min.

Rensch worstelt al haar hele leven lang met gewichtsproblemen. Op haar zes jaar werd ze omringd door pestkoppen die maar al te vaak scheldwoorden als dik en lelijk naar haar hoofd slingerden. Door die gemene opmerkingen ging ze nog meer troost zoeken in eten. "Ik at heel graag en heel veel. Ik had ook constant honger en vrat mezelf vol tot ik me beter voelde. Op school werd ik uitgesloten of noemden de klasgenootjes me dik en lelijk. Op een bepaald moment zei een meisje via de chat dat ik zelfmoord moest plegen."

Uiteindelijk belandde Rensch in een depressie, maar tegelijk gunde ze de plaaggeesten het laatste woord niet. Toen ze achttien jaar werd en de teller op de weegschaal 122 kilo aangaf, vond de vrouw dat ze een nieuwe weg moest inslaan.

Ze zocht hulp bij een voedingsexpert en een professionele trainer en schrapte al het bewerkte voedsel van het menu. Tegelijkertijd ging ze gewichten heffen en kickboksen. Op die manier speelde de moedige Amerikaanse meer dan de helft van haar lichaamsgewicht kwijt. "Maar eigenlijk ben ik vooral op emotioneel vlak veranderd", vertelt ze aan Daily Mail. "Ik was zelf mijn grootste criticus en pestkop. Nu heb ik geleerd om lief te zijn voor mezelf."

A photo posted by Conner Rensch (@crensch) on

Die mentaliteitsverandering zorgde ervoor dat ze vorig jaar deelnam aan de World Beauty Fitness And Fashion-wedstrijd, waar ze ook het kroontje wegkaapte. "Het was de eerste keer dat ik een bikini droeg. Het online plaatsen van foto's van mezelf vind ik al eng, dus deelnemen aan zo'n competitie en paraderen in bikini was een ware nachtmerrie. Maar als ik iets geleerd heb tijdens mijn vermageringsproces, dan is het dat ik al mijn dromen kan waarmaken", aldus Rensch. "Ik ben trots op mijn littekens en striemen, omdat ze mijn levensverhaal vertellen en de weg tonen die ik heb afgelegd."

Ondertussen is de jongedame op Instagram uitgegroeid tot een heuse superster en heeft ze al meer dan 43.500 volgers achter zich geschaard. Recent heeft ze ook nog haar eigen zaak opgereicht met My Butterfly Journey. Op die manier wil ze andere online tips geven om ook fit en gezond te worden.