Intelligentie wint van schoonheid in partnerkeuze

20120808 - OOSTENDE, BELGIUM: Illustration picture shows a young couple on the breakwater (golfbreker - brise-lames) at the sea shore Wednesday 08 August 2012 in Oostende. BELGA PHOTO KRISTOF VAN ACCOM

De universiteit van Nothwestern voerde een onderzoek bij zowel mannen als vrouwen naar gendergelijkheid. Wat blijkt is dat mannen sneller geneigd zijn om intelligentie boven schoonheid te kiezen.

“In de bevindingen van het onderzoek was duidelijk af te lezen dat zowel mannen als vrouwen meer op zoek zijn naar gendergelijkheid in hun relatie,” zegt professor Zentner van de universiteit van Innsbruck. Daarom vindt zowel de moderne man als vrouw het belangrijker om met iemand een relatie te starten die slim is, dan met iemand die alleen maar mooi is.

Het onderzoek toonde ook aan dat we graag een partner kiezen die een beetje handig is in het huishouden. Niet alleen mannen willen een vrouw achter het kookfornuis, maar ook vrouwen vinden het steeds belangrijker dat mannen een handje helpen bij het huishouden. Gedaan dus met het stereotiepe beeld van de vrouw aan de haard en de man als kostwinnaar.