Jongeren kijken massaal in gsm van partner

Uit onderzoek bij onze Noorderburen blijkt dat we maar weinig vertrouwen hebben in onze partner. Maar liefst een op zeven controleert de gsm van de partner. Bij jongeren loopt dit cijfer zelfs op tot 25%.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Computer Care Center sloeg de handen in elkaar met Noviodata om te onderzoeken hoe vaak partners elkaars berichten bekijken. Uit een rondvraag bij 1.000 mensen blijkt dat de telefoon het meest gecontroleerd wordt. Spionagepraktijken bij de computer of tablet komen minder vaak voor.

Vooral bij de jongeren lijkt het vertrouwen ver zoek. Bijna een kwart van de jongeren onder de 25 neust wel eens in de telefoon van zijn of haar partner. Een op de tien doet dit zelfs meerdere keren per dag.

Mannen jaloerser dan vrouwen

Ook opvallend: meestal gedragen mannen zich het meest jaloers. Zo'n 16% van de binken jonger dan 25 jaar checkt de telefoon van hun partner, terwijl dit bij de dames slechts 4% is. Naarmate de mannen ouder worden, hebben ze wel meer vertrouwen in hun partner. Op latere leeftijd controleert nog maar 6% de gsm van hun vrouw.