Je kan nu slapen in een schilderij van van Gogh

Een museum in Chicago heeft het schilderij 'De Slaapkamer' van Vincent van Gogh nagemaakt. Het eindresultaat staat te huur op Airbnb. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

De verhuursite sloeg de handen in elkaar met het Art Institute of Chicago om een levensechte 3D-versie te creëren van het bekende kunstwerk. Alle details zijn daarbij zo precies gekopieerd, dat de kamer ook echt op een schilderij lijkt.

De replica staat nu te huur op Airbnb door niemand minder dan van Gogh himself. Voor 10 dollar - of zo'n 9 euro - kan je een nacht logeren in het stukje nagebootste kunsthistorie. "De enige reden dat ik geld vraag, is om verf te kopen", staat te lezen in de omschrijving. "Er kunnen twee personen in de kamer en hoewel de stijl klassiek is, is er ook internet, een keuken en televisie."

Deze stunt is op poten gezet vanwege de expositie Van Gogh's Bedrooms. Die tentoonstelling draait om de drie quasi identieke schilderijen die de Nederlandse schilder heeft gemaakt van zijn slaapkamer in Arles. Het Van Gogh Museum in Amsterdam, het Musée d'Orsay in Parijs en uiteraard ook het Art Institute of Chicago hebben elk één exemplaar.

Foto Airbnb