Indiase scholen gesloten uit angst voor tweede luipaard

Afgelopen weekend sloop een luipaard binnen in een school in de Indiase stad Bangalore. Gelukkig waren er geen leerlingen aanwezig en kon het dier na een lange strijd gevangen. Na een waarneming van een twee luipaard, hebben honderden scholen in Bangalore vandaag de deuren gesloten.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Nadat een bouwvakker woensdag een luipaard in de stad zag, bleven 129 scholen donderdag preventief gesloten. Politieagenten en boswachters hebben de handen in elkaar geslagen om het dier op te speuren, maar tot nog toe is geen enkel spoor gevonden.

"Later vanavond zullen we beslissen of de scholen vrijdag ook gesloten blijven. We wachten op de beslissing van de politie en de boswachterij betreffende het luipaard", getuigt ambtenaar KS Satyamurthy aan BBC.

Luipaarden zijn geduchte roofdieren, die zeer moeilijk te vangen zijn. Het duurde tien uur voordat het exemplaar dat zondag een school insloop gevat werd. Zes mensen raakten toen gewond. Katachtigen uit de regio raken soms verdwaald in bewoond gebied omdat steden en dorpen steeds dichter bij hun habitat komen.