Google bant niet langer Adblockers

Google gooit de handdoek in de ring in de strijd tegen adblockers. De app Adblock Fast, die eerder door de internetgigant uit de Play Store werd verwijderd, is weer beschikbaar. En ook andere adblockers legt het bedrijf geen strobreed in de weg, zolang ze geïntegreerd worden met andere apps via een officieel kanaal. 
door
Mare
Leestijd 1 min.

De Adblock Fast-ontwikkelaar Rocketship laat via zijn blog weten dat de adblocker weer beschikbaar is in de Play Store. Vorige week verwijderde Google de app om onbekende redenen, terwijl andere, vergelijkbare advertentiewerende apps gewoon beschikbaar bleven. Volgens de technologiewebsite Techcrunch is Google van koers aan het veranderen. Het bedrijf zou van plan zijn om alleen browsers met ingebouwde adblockers, zoals de browser van Adblock Plus, toe te staan. Losse apps die adblock-functionaliteit toevoegen, zouden onder die voorwaarden niet toegelaten zijn.

Die richtlijnen werden echter niet consequent toegepast, want Adblock Fast werd verwijderd, terwijl het vergelijkbare Crystal nog wel te verkrijgen was. Een bron van Techcrunch zegt tegenover de website dat Google adblock-apps nu toch toe zal laten, zolang deze met andere apps integreren via een officieel kanaal zoals een api. Dat is bij de adblockers voor de Samsung-browser het geval.