Amerikaan laat zich bijten door de meest dodelijke slangen

Terwijl wij allemaal zo ver mogelijk uit de buurt blijven van dodelijke slangen, doet de 37-jarige Tim Friede juist het tegenovergestelde. Hij laat zich vrijwillig bijten door de meest dodelijke slangen om aan te tonen dat hij er immuun voor is.
door
delphine
Leestijd 1 min.

De Amerikaan uit Wisconsin laat zich al 16 jaar bijten door slangen in de hoop dat er ooit een vaccin komt tegen slangengif. In totaal onderging hij al meer dan 160 slangenbeten, waaronder enkele beten van de black mamba. De beet van deze slang is zo dodelijk dat ze een mens kan doden in 20 minuten. Ook vreest hij de cobra niet. Een cobrabeet kan nochtans een olifant doden door maar een keer te bijten.

Gelukkig wordt Friede bijgestaan door een team van microbiologisten, maar zelfs deze mensen kunnen hem niet altijd behouden voor onheil. In 2011 raakte hij in een coma door twee beten van een cobra. Een jaar voordien injecteerde Friede zichzelf met gif van een cobra wat leidde tot dood weefsel in zijn been. Hij heeft vervolgens zelf de spier uit zijn been verwijderd.

Het aparte leventje dat de Amerikaan er op na houdt, kostte hem al zijn huwelijk. “Ik schuif er alles voor aan de kant,” vertelt Friede, “ik weet dat het egoïstisch is maar het is een obsessie die ik niet kan loslaten."