9-jarige Iron Boy redt Sydney dankzij Make-A-Wish

Sydney kreeg deze week een sinister bezoek van Ultron, de schurk uit de kaskraker ‘Avengers 2: Age of Ultron’. Gelukkig daagde Iron Boy, ofwel Domenic Pace, op en kon hij de Australische stad van de ondergang redden.

Make-A-Wish Foundation en de politie van de deelstaat New South Wales sloegen donderdag de handen in elkaar om de droom van de 9-jarige Domenic Pace te realiseren. De jongen, die aan cystische fibrose lijdt, mocht in de huid van zijn favoriete superheld kruipen.

De politie bracht Pace per helikopter naar het politiehoofdkwartier, waar hij zijn opdracht en het superheldenpantser kreeg. Nadien brachten agenten Iron Boy met de speedboat naar een eiland nabij de haven van Sydney. Handlangers van Ultron hadden reporter Hope Joy daar gevangen genomen. Geen probleem voor Iron Boy, die vakkundig afrekende met de boeven en de journaliste redde.

Vervolgens ging de kleine superheld naar het iconische Sydney Opera House. Daar versloeg hij Ultron met sprekend gemak, onder luid gejuich van enkele honderden toeschouwers. Voor zijn heldhaftige daden beloonde de politiecommissaris hem met een medaille.

De hele stad schaarde zich achter de jongen en steunde hem via de sociale media. Zelfs Liam Hemsworth en Robert Downey Jr., twee acteurs die ‘The Avengers’ vertolken op het grote scherm, juichten Iron Boy toe. Downey Jr. benoemde de jonge held zelfs tot een erelid van ‘The Avengers.’