Harry Potter-boeken krijgen vervolg

epa02484311 YEARENDER 2010 NOVEMBER (L-R) British actors and cast members Daniel Radcliffe, Emma Watson and Rupert Grint arrive at the world premiere of 'Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1' held a the Odeon Leicester Square in London, Britain, 11 November 2010. The latest installment of the wizard movie series is based on British author J.K. Rowling's book of a same title. The movie by British director David Yates will be released in Britain on 19 November 2010. EPA/DANIEL DEME

Er komt een achtste Harry Potter-boek. Op 31 juli zal ‘Harry Potter en het vervloekte kind’ in de winkelrekken liggen.

Het boek komt er naar aanleiding van het gelijknamige toneelstuk. Toen bekend werd dat er in Londen een toneelstuk zou uitkomen als vervolg op de films, was het een stormloop om de begeerde tickets. Omdat er wereldwijd vraag bleek te zijn naar een vervolg op het beroemde verhaal, besloot schrijfster J.K. Rowling om er een vervolg op te maken.

Het boek ‘Harry Potter en het vervloekte kind’ zal geen roman zijn, maar zal hoofdzakelijk bestaan uit het script van het toneel. Dat maakte uitgeverij Little Brown vanmiddag bekend. Het manuscript werd geschreven door J.K. Rowling en regisseur Jack Thorne. Verwacht wordt dat zijn naam ook het boek zal verschijnen.

‘Harry Potter en het vervloekte kind’ vertelt het verhaal van een volwassen Harry. Inmiddels is hij getrouwd en werkt hij op het ministerie van Toverkunst. Helaas kampt de tovenaar met een burn-out en denkt hij vaak terug aan zijn woelig verleden.

Het boek zal ook als e-book verschijnen.