BBC-presentator lijkt verdacht veel op crimineel

BBC-presentator Jason Mohammed beleefde maandagavond een ongemakkelijk moment tijdens ‘Crimewatch’. In het tv-programma worden onopgeloste misdaden gereconstrueerd om zo informatie van eventuele getuigen in te winnen. Er werd een foto van een veroordeelde crimineel getoond, die verdacht veel op de presentator lijkt.

Toen de foto getoond werd, merkten heel wat Twitteraars op dat crimineel Viktor Lakatos wel erg veel gelijkenissen vertoond met ‘Crimewatch’-presentator Jason Mohammed. Lakatos moest 18 jaar zitten na een brutale overval op een 90-jarige juwelier. Politieagente Alice Nicholas was de eerste die een screenshot nam van het beeld en het op Twitter plaatste, wat heel wat reactie uitlokte.

De BBC-presentator reageerde koeltjes op de heisa. Een Twitteraar vroeg aan hem of hij het tijdens de uitzending al door had. “Ik kon niet stoppen met lachen”, bekende de kijker. “Ik bleef professioneel”, aldus Mohammed.

Het is niet de eerste keer dat iets dergelijk voorvalt. In 2011 kondigde een Amerikaanse reporter in Baltimore met schaamrood op de wangen een tekening aan van een gezochte crimineel, die zijn tweelingbroer had kunnen zijn. In 2009 vond in Los Angeles iets gelijkaardig plaats. Een lokale nieuwslezer toonde een foto van een verkrachter die gezocht werd, waarop heel wat kijkers opmerkten dat hij zijn lookalike had gevonden.