Amerikaanse leerling mag zich niet in Elsa verkleden

De 13-jarige Austin Lacey besloot zich te verkleden als Elsa uit de Disneyfilm ‘Frozen’ en zo naar school te gaan. Maar de directeur dacht hier blijkbaar anders over. Lacey werd verzocht zijn kleed en pruik uit te trekken want volgens de directeur mogen jongens zich niet in meisjes verkleden.

De leerling aan de Ethan Chase Middle School in California werden aangemoedigd om in een Disneykostuum naar school te komen voor een heuse Disneydag. Austin Lacey besloot om zich te verkleden in Elsa, een vrouw dus. Zijn medestudenten vonden het geweldig en vroegen hem herhaaldelijk te poseren voor foto’s.

Tot het oog van de directeur op Lacey viel. De directeur vond dat de knaap te veel aandacht trok. Straffer nog, hij vond dat jongens zich niet in meisjes mogen verkleden. De moeder van Lacey was dan ook furieus: “Op deze manier moedigen we stereotypering van de genders aan, en zoiets kan niet meer in moderene tijden. Mijn zoon is geen transgender,” vertelde ze aan KTLA5.

A middle school student who dressed as Elsa from the movie “Frozen” was forced to change and had his costume confiscated…

Posted by KTLA 5 News on Friday, February 5, 2016