Vrouwen met dikke billen zijn gezonder

Anno 2016 leven we dankzij Kim Kardashian, Beyoncé en Jennifer Lopez in een heuse billenwereld. Heeft moeder natuur jou ook opgezadeld met een geprononceerde derrière? Dan mag je jezelf gelukkig prijzen, want Brits onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen met dikke billen gezonder zijn. 

Af en toe verschijnen er wetenschappelijke studies die zowel dames als heren intens blij maken. Dat is deze keer te danken aan Konstantinos Manolopoulos van de universiteit van Oxford. “Het idee dat de verdeling van vet over het lichaam belangrijk is voor de gezondheid, is al langer bekend”, vertelt hij aan The Sun. “Nieuw is echter dat we gevonden hebben dat heupvet en een grote heupomvang de gezondheid stimuleren.”

Voor deze opvallende conclusie bestudeerde hij de heupen van 16.000 vrouwen. Hij vond dat vrouwen met een groter achterwerk een betere bloeddruk en lagere cholesterolniveaus hadden. Daarnaast lopen die vrouwen rond met meer gezonde Omega-3 vetten en hogere hormoonniveaus, waardoor ze bruisen van energie. Ook hebben ze hierdoor minder vaak honger, waardoor ze minder kans lopen op obesitas.

Kortom, je hebt geen enkele reden om je rondingen te verstoppen. Wees er in de plaats maar trots op.