Deze simpele test verklapt hoe goed jij je kan concentreren

Merk jij tijdens een lange werkdag plots dat je al een halfuur relatief levenloos naar je computerscherm zit te staren? Dan ben je niet de enige, want verschillende studies hebben aangetoond dat de concentratie en productiviteit op het werk jaar na jaar daalt. Wie toch wil controleren of zijn concentratievermogen naar ongekende dietepunten is gezakt, kan deze simpele test uitvoeren. 

Het plaatje is afkomstig van wetenschappers van de University College in Londen. Het doel van de test is om de verstopte O’s te vinden tussen alle Q’s.

Als je de twee O’s vliegensvlug gevonden hebt, mag je jezelf een schouderklopje geven. Volgens de wetenschappers zit je concentratieniveau dan wel snor. Word je daarentegen voortdurend afgeleid door het mannetje naast de letters, heb je volgens het UCL een slechte concentratie.

De onderzoekers hebben dit plaatje aan verschillende proefpersonen voorgelegd. Zij konden zo aantonen dat mensen die gemakkelijk afgeleid worden zich over het algemeen veel slechter konden concentreren of zelfs symptomen hadden van ADHD.

[polldaddy poll=”9302534″]