Nepalees breekt opvallend wereldrecord

‘Een grote mond hebben’ is in de figuurlijke betekenis niet erg positief. Maar wanneer je letterlijk beschikt over een grote mond, kan dit je wel een wereldrecord opleveren. 

Zoals bij Raja Thapa, die maar liefst 138 potloden in zijn mond kan stoppen. De jongeman uit Kathmandu, Nepal, heeft met deze actie het staande record van Dinesh Shivnath Upadhyay uit India verbroken, die ‘slechts’ 92 stuks in zijn mond kon vasthouden.

De 19-jarige jongeman is geboren met een extreem grote en elastische mond. Hij oefent al jaren om zijn lippen nog meer flexibel te maken en te rekken, met als doel er zo veel mogelijk tussen kunnen stoppen.

Maar Raja laat het niet bij potloden alleen. De Nepalees is immers even behendig met kaarsen. Zo is er in onderstaand filmpje te zien hoe hij 32 brandende kaarsen tussen zijn lippen houdt. Terwijl de hete was van de kaarsen druipt en de vlammen zijn gezicht meer en meer benaderen, blijft hij volhouden. In Kathmandu wordt hij een echte straatheld genoemd.

De werkloze Raja geeft toe gek te zijn van maffe dingen. “Toen ik hoorde van het in India verbroken record ‘de meest potloden in je mond’ ben ik dat ook eens gaan proberen”, vertelt hij aan Dailystar. “Dat ging beter dan gedacht.” De Nepalees houdt ervan om mensen te entertainen. “Verder vind ik het leuk om een beetje in de aandacht te staan.”

 

https://www.youtube.com/watch?v=hfIyLl1a1UI