Naar Mozart luisteren doet je meer onthouden

Naarmate je ouder wordt, krimpen er delen van je hersenen. Maar, er bestaan enkele eenvoudige trucjes die je geheugen vergroten. Eén daarvan is naar Mozart luisteren.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

Kruiswoordraadsels en sudoku's zijn klassieke hulpmiddeltjes om de achtergang van je geheugen door ouderdom tegen te gaan. Voor zij die zich niet urenlang willen opboeien omdat ze de oplossing niet vinden, is er nu een oplossing: zet een gewoon een strijkkwartet van Mozart op.

Luisteren naar de werken van de klassieke componist zou de hersenactiviteit gelinkt aan het geheugen verhogen. De zenuwcellen zouden door de muziek geactiveerd worden en de concentratie en cognitieve functies van je hersenen verhogen.

Er zijn ook nog andere huis-, tuin- en keukenttips die je geheugen versterken:

  • Wandelen: drie keer per week 40 minuten wandelen vergroot de hippocampus, het deel van de hersenen verantwoordelijk voor het geheugen
  • Koffie drinken: koffie kan je focus en geheugen aanscherpen. Gefilterde, zwarte koffie werkt het beste, dus pas op met het toevoegen van melk en suiker.
  • Lachen: twintig minuten lachen versterkt het kortetermijngeheugen. Grappige filmpjes of televiseprogramma's bekijen of praten met een vriend die je doet glimlachen is al voldoende.
  • Beeld Pixabay