Honden worden depressief door opwarming van de aarde

Onze trouwe viervoeters worden sneller depressief en dat zou alles te maken hebben met de opwarming van de aarde en het bijhorende regenachtige weer. Dat vertelden gedragspsychologen voor dieren aan The Independent.
door
delphine
Leestijd 1 min.

Doordat de winters natter worden, gaan baasjes niet vaak genoeg met hun hond wandelen of laten ze de huisdieren niet genoeg buiten. Dat is echter essentieel voor het gemoed van een hond.

Carolyn Menteith is hondenpsychologe. “Ik werk al 20 jaar met honden en dit heb ik nog nooit gezien. Honden zien er verveeld uit en het heeft allemaal te maken met fysieke stress,” stelt Menteith vast.

Volgens Meneith kan dat zelfs verregaande gevolgen hebben en zelf uitmonden in een depressie voor honden. Laat je dus niet tegenhouden door een regenbui om een blokje om te lopen met je hond.

Paarden

Dit fenomeen wordt niet alleen bij honden waargenomen, ook paarden hebben het moeilijk met regenachtig weer. Sarah Fisher, gedragspychologe voor paarden, ziet ook hier de verveling toeslaan. “Paarden blijven eerder op stal wanneer het regent en bewegen bijgevolg niet veel. Koud weer kunnen ze wel aan, maar van nat en grijs weer houden ze niet.”