Alle beledigende tweets van Donald Trump, ingedeeld per categorie

Republican presidential candidate Donald Trump speaks after finishing second in the Iowa Caucus, in West Des Moines, Iowa, February 1, 2016. Republican Senator Ted Cruz has won the Iowa caucuses -- the first vote in the US presidential race -- in a tight contest with frontrunner Donald Trump and Senator Marco Rubio, US media projections showed. / AFP / Jim WATSON

Dat Donald Trump niet bang is om verbaal uit te halen, is bekend. Soms is het wel moeilijk om nog een overzicht van alle beledigingen te behouden. Daarom maakte de New York Times een lijst van alle uitspraken, opgedeeld per thema.

Elke dag gooit Donald Trump wel een nieuwe belediging op Twitter. De Republikeinse presidentskandidaat schoffeerde tot dusver al de latino’s, joden, moslims, Aziaten en talloze mediafiguren. Om aan te tonen hoeveel beledigingen het exact gaat, heeft de New York Times vanaf de bekendmaking van zijn kandidatuur al zijn tweets bijgehouden. Al de schofferende exemplaren staat nu opgedeeld per onderwerp.

Enkele stichtende voorbeelden:

  • over Megyn Kelly, presentatrice bij Fox: “Ik weiger Megyn Kelly een bimbo te noemen. Dat zou niet politiek correct zijn.”
  • over The Wall Street Journal: “Een paar van de domste mensen op televisie werken voor The Wall Street Journal.”
  • over de Verenigde Staten: “Het is een stortplek geworden voor de rest van de wereld.”
  • over Mexico: “Wij krijgen moordenaars, drugs en misdaad, zij krijgen geld.”

Wil je het volledig overzicht, kijk dan op de website van de New York Times. De berichten in het geel zijn van de laatste twee weken.

Foto AFP / Jim Watson