Van werken word je ongelukkig

We werken ongeveer 8,9 uur per dag en 44 uur week. Je zou dus denken dat we onze job allemaal zeer behaaglijk vinden, maar niets is minder waar. Een studie van het Bureau of Labor Statistics toont aan dat we het minst gelukkig zijn op ons werk.
door
delphine
Leestijd 1 min.

Door gebruik te maken van een app, Mappiness genaamd, kwamen de onderzoekers tot de resultaten van hun onderzoek. De app stuurde op verschillende tijdstippen van de dag vragen, zoals wat ze aan het doen waren en hoe ze zich hierbij voelden. Meer dan een miljoen mensen werd ondervraagd. Opmerkelijk was dat wanneer we op ons werk waren ons geluk zo'n 8% daalde.

Buiten op het werk voelen we ons minder gelukkig wanneer we staan te wachten, wanneer we onze financiën doen, bij meetings of in de klas en wanneer we vast staan in het verkeer. We voelen ons het gelukkigste wanneer we seks hebben. Ons geluk stijgt dan met zo'n 14%.

Gelukkig zijn er enkele manieren om het werken een beetje aangenamer te maken. Allereerst kan je met je baas eens babbelen over flexibele uren. Flexibele uren zorgen ervoor dat we al eens wat langer kunnen slapen, en goede nachtrust werkt altijd. Als dat niet werkt, kan je tijdens je pauze eens een spelletje op je gsm spelen. Dit zou de productiviteit kunnen verhogen op de werkvloer. En natuurlijk, een goede band met de collega's maakt alles een klein beetje meer uit te houden.