Drie essentiële liefdeslessen van Ovidius

An actress performs with a puppet at the Pequeno theater in Medellin, Antioquia department, Colombia on July 23, 2015. Puppet Porn is "An artistic experience with explicit sex scenes", produced by Colombian "Adentro Producciones" company, which carries a puppet show for adults, recreating erotic situations and parodies of sex. AFP PHOTO/Raul ARBOLEDA / AFP / -- / RAUL ARBOLEDA

Valentijn nadert met rasse schreden. Ben je single, of ben je na al die jaren als koppel vastgeroest in dezelfde, eentonige Valentijnsformule? Dan is het tijd om daar verandering in te brengen. Inspiratie voor die verandering komt deze week van de Latijnse dichter Ovidius, die zich voor zijn boeken ‘Ars Amatoria’ (De kunst van de liefde) en ‘Ars Amandi’ (De kunst van het beminnen) specialiseerde in de kunst der verleiding.

Foto Radio ModernLes 1: Zoek een gepast doelwit

Voordat je je helemaal kan meegaan in de Valentijnsgekte, moet je natuurlijk iets of iemand hebben om verlangens op bot te vieren. “Kies je moment zorgvuldig” en “blijf zoveel mogelijk in haar nabijheid” luidt Ovidius zijn advies. De massaspeeddate die op 7 februari op het muntplein in Brussel georganiseerd wordt, zou zo’n moment kunnen zijn. Vind je niemand waar het echt mee klikt? Zak dan een week later af naar het ‘Singles Ball’ van Radio Modern, waar je al dansend elkaar beter leert kennen.

Les 2: Maak indruk met je intellect

Foto bad

Je kan natuurlijk altijd proberen om indruk te maken met je fysieke verschijning, maar je intellectuele niveau is minstens even belangrijk. Verbaas, verras en verwen je (kersverse) geliefde met een voordracht uit ’50 shades of grey’, of verdiep je samen in de kunst van de trage tantraseks.

Les 3: Rek het liefdesspel en streef naar een gelijktijdig orgasme

Betrap je jezelf erop dat je je soms verveelt in je relatie? Of wil je je seksuele horizon verruimen? Dan is het tijd om uit die vertrouwde comfort zone te treden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een bezoekje aan een erotische cinema. Zo ontdekt je misschien een heel andere kant van je partner. Is dat voor jou een brug te ver? Dan is een privésauna wellicht een prima alternatief.