Site helpt pinguïn aan een date

Humboldt penguins are pictured during feeding at their enclosure at the zoo in Dortmund, western Germany, on December 1, 2015. After one of the Humboldt penguins has been found dead and two others were missing the police investigates a possible string of crimes in Dortmund. AFP PHOTO / DPA / INA FASSBENDER +++ GERMANY OUT +++ / AFP / DPA / INA FASSBENDER

De jonge Humboldtpinguïn van Sealife Blankenberge, Preciosa, heeft een afspraakje weten te versieren via de datingsite Relatieplanet.be. Dat meldt het opvangcentrum.

Vorige week werden Preciosa en haar broer Tommy op de website geregistreerd om een geschikte paringspartner te vinden. Sealife Blankenberge deed dat om incest te vermijden bij deze bedreigde pinguïnsoort.

Na amper een week kreeg Preciosa reactie van pinguïn Winny uit Scheveningen. Preciosa en Winny gaan al op 10 februari op date in Sealife Blankenberge. Tommy trekt op zijn beurt naar Scheveningen om daar een geschikt paringsmaatje te vinden.

De Humboldtpinguïn is een van de meest bedreigde soorten in de wereld en leeft vooral aan de kust van Peru en Chili. Het dier dankt zijn naam aan de Duitse ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt. Sealife werkt mee aan een actief kweekprogramma van deze pinguïns.