Ogen van hond David Bowie verschillen ook van kleur

Het is al langer bekend dat honden op hun baasjes lijken en omgekeerd en in het geval van David Bowie was dat niet anders. De recent overleden popster deelde een opmerkelijk fysiek kenmerk met zijn favoriete viervoeter: beiden had twee verschillende oogkleuren.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

David Bowie verloor op tien janauri van dit jaar de strijd tegen kanker. Toen zijn rouwende vrouw Iman voor het eerst terug in het openbaar treedde om hun hond uit te laten, ontdekte de talrijke fotografen dat de pupillen van Max, net zoals die van zijn overleden baasje, verschillen van kleur. Het verschijnsel komt bij dieren meer voor dan bij mensen.

De kleurrijke ogen van Bowie waren één van zijn bekendste kenmerken. Vele dachten dat de zanger leed aan heterochromie, een aandoening waardoor een persoon van nature twee verschillende oogkleuren heeft. De echte oorzaak voor het kleurverschil was echter een ruzie tussen de 15-jarige Bowie en zijn jeugdvriend George Underwood. Tijdens een gevecht om een meisje sloeg die Bowie en raakte hem daarbij in het oog. Zijn pupil reageerde sindsdien niet meer volledig op veranderende lichtintensiteit, waardoor het leek alsof de ogen verschilden van kleur.

Beeld Twitter