Naakt slapen bezorgt je de job van je dromen

Zijn jij en je pyjama een onafscheidelijk duo? Dan moet daar dringend verandering in komen. Volgens Travis Bradberry, auteur van Emotionele Intelligentie 2.0, zorgt naakt slapen voor meer zelfvertrouwen, waardoor je je droomjob kunt binnenrijven. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Bradberry schrijft op LinkedIn dat mensen die naakt tussen de lakens kruipen, een betere nachtrust hebben. Dat is op zijn beurt verantwoordelijk voor de snelheid waarmee je brein werkt. 's Nachts worden de toxische stoffen namelijk uit de neuronen in je brein gefilterd. Hoe vlotter dit proces verloopt, hoe beter je creativiteit, emotionele weerbaarheid en probleemoplossend vermogen is als je wakker wordt.

Daarnaast beweert de auteur dat naakt slapen er ook voor zorgt dat je meer vrede hebt met jezelf en je lichaam, waardoor je meer zelfvertrouwen opbouwt. En verschillende studies hebben al aangetoond dat zelfzekere mensen betere jobs met hogere lonen hebben en dat ze vaker opslag of promotie krijgen.

Twijfel je nog om je pyjama achterwege te laten? Dan zijn er nog een tal andere ongeëvenaarde voordelen van naakt slapen:

  • Je bent gelukkiger in je relatie
  • Je hebt een slankere lijn
  • Je hebt minder stress
  • Je hebt een beter immuunsysteem
  • Het boost je seksleven