Kommetje cornflakes was ooit anti-masturbatiemiddel

Dr. John Harvey Kellogg vond zijn wereldberoemde cornflakes meer dan honderd jaar geleden niet uit om mensen een smakelijk ontbijt te bezorgen. De conservatieve Amerikaanse arts was ervan overtuigd dat een gezond voedingspatroon het volgens hem verfoeilijke masturberen kon beteugelen.
door
Charlotte
Leestijd 1 min.

Dr. Kellogg heeft in zijn 40 jaar durende huwelijk met zijn vrouw Ella niet één keer de liefde bedreven. Dat seksloze leven compenseerde hij door zes kinderen te adopteren. Zijn afkeer van seksualiteit ging zo ver dat hij in 1877 een boek getiteld 'Plain Facts For Old And Young' schreef om zelfbevrediging te contesteren. De dokter waarschuwde voor maar liefst 39 bijwerkingen van masturbatie, waaronder acne, epilepsie en stemmingswisselingen.

Gezonde voeding was volgens Kellogg de ideale manier om onze driften in bedwang te houden. Daarom bedacht hij het concept van de dagelijkse ontbijtgranen, bedoeld voor zijn 'patiënten' die hun broeksknopen niet konden dicht laten. Hielpen de vlokken niet, dan raadde Dr Kellogg mannen aan om hun erecties te bestrijden door een ijzerdraad door de voorhuid te trekken. Vrouwen moesten hun clitoris verbranden met carbolzuur.

Smakelijk!

Foto Pixabay