Dit zijn de nadelen van seksuele geheelonthouding

We weten al langer dat seks meer is dan een goede uitvinding om kinderen te kweken. Kunstjes tussen de lakens houden ons niet alleen fit, gezond en aantrekkelijk. Maar wat als je al dan niet gewild geheelonthouder bent? 

Wie lange tijd geen seks heeft, zal daar zowel fysieke als mentale gevolgen van ondervinden. Niet zozeer mensen die een leven lang celibatair blijven, maar wel zij die gewend zijn aan het genot van een goede beurt. Ziehier een niet al te opbeurend lijstje van de bijwerkingen van geheelonthouding.

1. Zwakker immuunsysteem

Zo nu en dan een stevige vrijpartij geeft je afweermechanisme een flinke boost. Wie gespaard blijft van de daad, loopt dus meer kans op virussen en ontstekingen.

2. Verminderd libido

‘Goesting’ zou recht evenredig zijn met frequentie. Hoe minder seks, hoe luwer de zin in een partijtje rollebollen.

3. Meer stress

Uit onderzoek blijkt dat het stressreducerend werkt als je stoom aflaat in bed. Als de laatste keer lang geleden is, dan stijgt je bloeddruk sneller en ben je des te gevoeliger voor spanning.

4. Stroever down under

Het is een mythe dat het vrouwelijk geslachtsorgaan zou verslappen door penetratie. Wel kan het zijn dat de vrouw tijdens de eerste vrijpartij sinds lange tijd wat meer gespannen is, waardoor het onderaan wat stroever kan aanvoelen.

5. Droogte

Een gezond seksleven zorgt voor een goed onderhoud van de intieme delen. Hoe vaker een vrouw het doet, hoe sneller ze nat wordt.

Foto Pexels