De populairste babynamen van 2016

Vorig jaar was er een grote kans dat je je pasgeborene Emma of Liam noemde, maar daar kom je nu niet meer mee weg. De populairste namen van 2016 zijn Astrid voor de meisjes en James voor de jongens.

Nameberry is dé website waarop je gepaste namen voor je baby kan zoeken. Zij deden een onderzoek naar welke namen uiteindelijk het meest gekozen werden door ouders. Astrid staat in 2016 op nummer één, maar het is al jaren een populaire naam. De naam wordt momenteel 101% meer gekozen in Amerika. Voor jongens kiezen ze liever een traditionele naam: James.

Genderneutraal

Vroeger moest het duidelijk worden uit je naam tot welk van de twee geslachten je behoort, maar kiezen voor een uniseks naam is hip. Namen als Riley en Rowan doen het goed bij meisjes. Voor de jongens kiezen ouders graag voor namen als Logan en Charlie.

Instagramfilter

Namen van bekende tv-personages doen het ook nog altijd goed in het onderzoek. Maar wat echt hotter dan hot is, is je kind vernoemen naar een Instagramfilter. Namen als Kelvin en Ludwig worden meer gebruikt voor jongens en namen als Juno en Aden zien we vaker opduiken voor meisjes.

De top 10 van populairste babynamen voor meisjes:

 1. Astrid
 2. Thea
 3. Sadie
 4. Riley
 5. Elise
 6. Charlie
 7. Jude
 8. Elias
 9. Finley
 10. Jade

En voor jongens:

 1. James
 2. Elijah
 3. Jayden
 4. Elliot
 5. Logan
 6. Charlie
 7. Jude
 8. Elias
 9. Isaiah
 10. Arlo