‘Tree Man’ krijgt gratis operatie

Abdul Bajandra worstelt al 20 jaar met Epidermodysplasia verruciforms. Deze huidziekte veroorzaakt een buitengewone groei van wratten op zijn handen en polsen. Bajandra laat ze nu operatief (en gratis) verwijderen.

De Bengaal probeerde zelf de wratten af te snijden toen hij tien jaar oud was, maar dat was jammer genoeg niet gelukt. Bajandra lijdt aan de ergste vorm van de ziekte die dokters ooit hebben waargenomen. “Er groeien tientallen wratten van vier tot zes centimeter uit mijn handen, en ook sommige op mijn benen”, vertelt Bajandra.

Bajandra heeft zijn bijnaam ‘Tree Man’ niet gestolen. Het lijkt wel of er boomschors uit zijn handen groeit. De Tree Man moest zijn job opgeven toen zijn toestand bleef verergeren. Nu kan hij zelfs geen telefoon, tandenborstel of vork meer vasthouden.

Dokters uit Dhaka waren geïntrigeerd door het verhaal van Bajandra. In heel de wereld zijn er maar drie gevallen bekend van deze ziekte, waarvan de Tree Man toch wel de ergste is. De dokters bieden hem nu gratis de operatie aan. “We zullen verschillende operaties moeten uitvoeren. Het hele proces zal ongeveer zes maanden duren”, zegt dokter Lal Sen van het Bangladesh’s Dhaka Medical Hospital.